” Όνειρα για το Μέλλον ” (Εθνικό Πρόγραμμα e Twinning)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en

Οι μαθητές/-τριες της  Στ΄και Ε’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας, θα συμμετάσχουν σε εγκεκριμένο εθνικό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο «Όνειρα για το μέλλον», στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγγλικής γλώσσας, της Ελληνικής Γλώσσας και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, που θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες (Μάρτιο έως Μάιο του 2024).

Το eTwinning, που φιλοξενείται στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Σχολικής Εκπαίδευσης, απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες. Αποτελεί ένα ασφαλές δίκτυο, μέσω του οποίου εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες από σχολεία της Ελλάδας και από όλη την Ευρώπη συνεργάζονται, αξιοποιώντας εργαλεία τεχνολογιών, πληροφορίας κι επικοινωνιών (ΤΠΕ), με στόχο να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. 

Μέσα από τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι μαθητές/-τριες θα συνεργαστούν με άλλο σχολείο της περιοχής μας για να μάθουν για τα επαγγέλματα και να κάνουν όνειρα για το μέλλον. Μέσω του έργου τα παιδιά αναμένεται να προβληματιστούν σχετικά με τα κριτήρια επιλογής της επαγγελματικής πορείας, με την αυτογνωσία και την προσωπική εξέλιξη. Θα ενημερωθούν για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, το ψηφιακό τους αποτύπωμα αλλά και θα έρθουν σε επαφή με συνεργατικά ψηφιακά εργαλεία. 

Για τις ανάγκες υλοποίησης του προγράμματος θα χρησιμοποιηθεί η Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Σχολικής Εκπαίδευσης, στην οποία έχει δημιουργηθεί καρτέλα για το έργο (Twinspace). Σε αυτήν θα έχουν πρόσβαση μόνο οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/-τριες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα αξιοποιήσουν και θα εξοικειωθούν με ποικίλα web 2.0 δωρεάν εργαλεία.

Περισσότερες πληροφορίες για το eTwinning μπορείτε να βρείτε στους  συνδέσμους: 

https://www.etwinning.gr/etwinning/etwinning

https://school-education.ec.europa.eu/el/about

ΕΝΤΥΠΟ ΓΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ

Οι υπογράφοντες /-ουσες ………………………….………………………………………, και …………………………………………………………….        κηδεμόνες τ….. μαθητ……, ………………………………………………………………………………   δηλώνουμε υπεύθυνα ότι:

Επιτρέπουμε / δεν επιτρέπουμε τη δημιουργία ατομικού λογαριασμού του παιδιού μας με εγγραφή στο Twinspace 

Επιτρέπουμε / δεν επιτρέπουμε τη λήψη και εμφάνιση του παιδιού μας σε φωτογραφίες ή βίντεο των δραστηριοτήτων του προγράμματος,καθώς και σε τηλεδιασκέψεις στο πλαίσιο του προγράμματος.

Αμαλίάδα, …../……./2023

Οι  γονείς/ κηδεμόνες

(Ονοματεπώνυμο –υπογραφή)                     (Ονοματεπώνυμο-υπογραφή)

(ονοματεπώνυμο – υπογραφή και των 2 γονέων/ κηδεμόνων)

This entry was posted in Ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.