6 Μαρτίου – Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Σήμερα οι τάξεις Β1 (Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός κυρία Ιωάννα Κωνσταντοπούλου) και Β2  (Υπεύθυνη εκπαιδευτικός κυρία Βασιλική Κουτμάνη) ,σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό του Τμήματος Ένταξης κυρία Χριστοπούλου Θεώνη, αφιέρωσαν την ημέρα σε δραστηριότητες ενημέρωσης ενάντια στον Σχολικό Εκφοβισμό.

Πιο συγκεκριμένα οι μικροί μαθητές του Β1, χωρίστηκαν σε ομάδες και τους δόθηκαν εικόνες για να αναγνωρίσουν  τα διάφορα ειδη σχολικού εκφοβισμού.Έγραψαν τι μπορεί να τους  έχει συμβεί και μοιράστηκαν  τα συναισθήματά τους.

Διάβασαν το παραμύθι της  Αγγελικής Βαρελά «Να, τι χρειάζονται τα παραμύθια» και μετά σχεδίασαν το κοριτσάκι,την ηρωίδα του παραμυθιού που υπέστη εκφοβισμό. «Γιάτρεψαν» τις πληγές  της με τσιρώτα και λόγια που θα την βοηθούσαν.Τέλος σε μπαλόνια έγραψαν σε χαρτάκι ευχές για να μην υπάρχει bullying.

Τμήμα Β2

Οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν   “Τα μπαλόνια της Φιλίας” και η “Μόνα σε καινούριο σχολείο”,δυο ιστορίες για τη βία στο σχολείο,φτιαγμένες από παιδιά για τα παιδιά και  άκουσαν  το τραγούδι της Φιλίας.  Συζήτησαν και συμφωνήσαν να έχουν συμπεριφορά ανάλογη.Έγραψαν τα δικά τους” Όχι” στη βία και το σχολικό εκφοβισμό και είπαν”Ναι” στην φιλία και την αγάπη. Τέλος έπαιξαν και το Κουβάρι της Φιλίας.Με τα χεράκια τους σχημάτισαν  το Αστέρι της Συνεργασίας και της Φιλίας.

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Δράσεις - Εκδηλώσεις, Προγράμματα and tagged . Bookmark the permalink.