Οι μαθητές της Ε΄ τάξης στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά.

Οι μαθητές της Ε’ τάξης  είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μια άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, που δείχνει  ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με την σύγχρονη τεχνολογία.

Και όλα αυτά στο Μουσείο αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά στο Κατάκολο Ηλείας. Πρόκειται για την πιο έγκυρη και πλήρη  έκθεση του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού  όλα τα εκθέματα και το υποστηρικτικό τους υλικό έχουν δημιουργηθεί από τον ίδιο χωρίς καμιά επιχορήγηση από οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα. ΄

Η έκθεση του μουσείου αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας ξαναζωντανεύει  300 εξαιρετικές εφευρέσεις του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος που καλύπτουν την περίοδο από το 2000 π.Χ.  μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου έπειτα από έρευνα 25 χρόνων έρευνας του Κώστα Κοτσανά. Εντύπωση προκάλεσαν στα παιδιά :το ρομπότ – υπηρέτρια του Φίλωνος, το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου, ο αναλογικός υπολογιστής των Αντικυθήρων, το ξυπνητήρι του Πλάτωνος, εφευρέσεις του Αρχιμήδη και πολλά ακόμη εκθέματα.

Το μουσείο εγκαινιάσθηκε επισήμως το 2011, βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της κεντρικής πλατείας του Κατακόλου, απέναντι από το σιδηροδρομικό σταθμό και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου.

Πολύ ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί η δυνατότητα που δίνεται και για μια διαδραστική  εικονική  περιήγηση στο Μουσείο Κοτσανά πατώντας κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://kotsanasmuseum.com/Selides/walkthrough/

This entry was posted in Εκδρομές. Bookmark the permalink.