Το σχολείο μας στον Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης»

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου οι μαθητές του Ε2  με τον δάσκαλό τους κ. Νίκο Αναγνωστόπουλο συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης». Ο Διαγωνισμός διενεργείται  κάθε έτος με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας με την επιστημονική/οργανωτική ευθύνη του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση, σε όλα τα σχολεία της χώρας και σχολεία του εξωτερικού.

Στόχος του Διαγωνισμού είναι η βελτιστοποίηση της εκπαίδευσης, θεωρητικής και πειραματικής, στα φυσικά και στη φυσική, αφού προσφέρουν εμπλουτισμό της εκπαίδευσης σε πρωτότυπα θέματα του γνωσιακού αντικειμένου, διατυπωμένα με επιστημονική ακρίβεια και υπευθυνότητα, εξοικείωση εφαρμογής των θεμάτων με βάση την επιστημονική μεθοδολογία, εισαγωγή πειραματικών θεμάτων και ανάπτυξη σχετικής επιστημονικής /εκπαιδευτικής έρευνας και κουλτούρας.

Η συμμετοχή των μαθητών δεν στοχεύει στην όποια συγκυριακή βαθμολογική κατάταξή τους, ούτε οι καλές επιδόσεις είναι αυτοσκοπός. Η συμμετοχή τους στοχεύει στην εξοικείωσή τους με ένα ευρύτερο του σχολείου τους περιβάλλον, με θέματα θεωρητικά αλλά και πειραματισμούς που προβλέπονται από τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών.

This entry was posted in Διαγωνισμοί. Bookmark the permalink.