ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Το Σχολείο μας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής αγωγής και με στόχο τη διάδοση του αθλητικού πνεύματος και την ενασχόληση των νέων παιδιών με τον αθλητισμό, συμμετείχε στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης: «Τρίποντα στα Σχολεία», το οποίο  εκπονείται  με την υποστήριξη της FIBA και απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.
Έτσι, την Παρασκευή 10 Μαρτίου είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τους καθηγητές Φ. Αγωγής κ. Ανδρουτσόπουλο (ομοσπονδιακό προπονητή υπεύθυνο για την Πελοπόννησο) και κ. Νιπεργιάλη  οι οποίοι μύησαν τους μαθητές/τριες των Γ και Δ τάξεων  στα μυστικά του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης.
Τα συγκεκριμένα προγράμματα, έχουν την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, υλοποιήθηκαν με γνώμονα τα πρωτόκολλα υγείας και περιλάμβαναν ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλητικές δραστηριότητες εξοικείωσης (ντρίπλα, πάσα, σουτ, άμυνα, ριμπάουντ) καθώς και ελεύθερο παιχνίδι μπάσκετ (3Χ3).
Η όλη εκδήλωση αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό από τους μαθητές και τις μαθήτριες μας, που με τις ερωτήσεις τους εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και με τα χαμόγελά τους τη χαρά για τη συμμετοχή τους.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τους εξαίρετους προπονητές για τις ξεχωριστές στιγμές που μας χάρισαν!!!

This entry was posted in Αθλητικές δραστηριότητες, Δράσεις - Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.