Δέντρα και παιχνίδια ! Μοιράζουμε χαμόγελα!

Το σχολείο μας με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονέων, κηδεμόνων και μαθητών πραγματοποίησε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 μια πολύ ενδιαφέρουσα περιβαλλοντική δράση στον προαύλιο χώρο του.

Συγκεκριμένα, θέλοντας να ενισχύσουμε το πράσινο του σχολείου μας και να αναβαθμίσουμε την αισθητική του εξωτερικού χώρου πραγματοποιήσαμε δενδροφύτευση και φυτέψαμε λουλούδια, ευγενική χορηγία του Φυτώριου Θεοδόση Τζαβάρα. Τα παιδιά με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των γονιών τους φύτεψαν με ενθουσιασμό δέντρα αλλά και όμορφα λουλούδια σε όμορφες γλάστρες που πρόσφεραν τα καταστήματα SCODO , τα πότισαν και υποσχέθηκαν ότι θα τα φροντίζουν μέχρι να μεγαλώσουν.

Επιπλέον, ακολούθησαν διάφορες δημιουργικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τους μαθητές όπως ανάγνωση λογοτεχνικού βιβλίου « Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα» του Giono Jean, κατασκευές με διάφορα υλικά με τα οποία οι μικροί μας μαθητές δημιούργησαν τα δικά τους γλαστράκια για να φυτέψουν τους σπόρους τους αλλά και αθλητικές δραστηριότητες όπως μπάσκετ.

Συγκεντρώσαμε και παιχνίδια που μας περίσσευαν για να τα προσφέρουμε .με αγάπη σε αλλά παιδιά που τα χρειάζονται. Όλοι οι συμμετέχοντες απόλαυσαν δροσερό νερό και νόστιμες λιχουδιές, ντόνατς που πρόσφερε το κυλικείο του σχολείου μας του κυρίου Νίκου Μπουλμπασάκου αλλά και νόστιμα μανταρίνια, προσφορά γονέων του συλλόγου μας.

Όταν τα παιδιά συμμετέχουν σε οικολογικές δράσεις αποκτούν οικολογική συνείδηση και συνειδητοποιούν ότι η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους! Όλη η χαρά και η ικανοποίηση που είδαμε στα μάτια των παιδιών μας, μας δίνει δύναμη και έμπνευση για τα επόμενα που έρχονται σύντομα.

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων. Bookmark the permalink.