ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Αγαπητοί γονείς

Χρόνια Πολλά!

Τη Δευτέρα  10-5-2021 θα υποδεχθούμε και πάλι τα παιδιά στο Σχολείο μας. Θα λειτουργήσει και το ολοήμερο. Aκολουθούμε τα μέτρα για COVID-19 όπως και πριν το κλείσιμο. Σας υπενθυμίζουμε  τους τρόπους άφιξης και την ώρα αποχώρησης από το Σχολείο.

Το πρωί όλα τα παιδιά μπαίνουν χωρίς συνοδεία  από 8.00΄-8.15΄ φορώντας τη μάσκα τους, επιδεικνύοντας τη σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος από την αυτοδιαγνωστική διαδικασία (self test) και πηγαίνουν κατευθείαν στην αίθουσα διδασκαλίας. Παρακαλούμε να αφήνετε τα παιδιά να μπαίνουν και να αποχωρείτε αμέσως.

Πληροφορίες για τα self-tests 

·           Τα self-tests διενεργούνται στο σπίτι και σύμφωνα με τις οδηγίες που θα παραλάβετε  μαζί με το test, από το φαρμακείο.

·           Ο έλεγχος συνιστάται να διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στην σχολική μονάδα

·          Τα self-tests  διενεργούνται δύο φορές την εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα  θα πρέπει να πραγματοποιούνται  κάθε Κυριακή και Τετάρτη,

·         Το αποτέλεσμα θα δηλώνεται μέσω της πλατφόρμας  https://self-testing.gov.gr   στην οποία θα εισέρχεστε  με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

·         Αν το test είναι αρνητικό για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας, την οποία φέρουν μαζί τους για τους επιτραπεί η είσοδος στο Σχολείο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εκτυπωτής, γράφετε μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

·         Αν το test είναι θετικό,  θα δηλώνεται το θετικό αποτέλεσμα στη σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr   ώστε να μπορείτε  να μεταβείτε  σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid tesτ.

·         Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της  δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα. Παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί, στη σχολική μονάδα, για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι γονείς/κηδεμόνες τον/την παραλάβουν, τηρουμένων όλων των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

·          Αναλυτικές οδηγίες στο ΦΕΚ1825/5-5-21 που στάλθηκε στο mail των μαθητών.

Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται όπως πριν την καραντίνα, 13:10 μ.μ για Α,Β,Γ τάξεις και 13:20 μ.μ για Δ,Ε,ΣΤ τάξεις.

Παρακαλούμε να είστε συνεπείς  κατά τις ώρες αποχώρησης ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός στις εξόδους.

Ισχύουν όλα όσα εφαρμόζουμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς (μάσκες, σακουλάκι, μαντηλάκια, αντισηπτικό κλπ).

Είμαι σίγουρη για την συνεργασία σας προς το συμφέρον όλων μας!

Με εκτίμηση              

Η Διευθύντρια του Σχολείου

This entry was posted in Δράσεις - Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.