6ο Δημοτικό

Σχολείο Αμαλιάδας

Παγκόσμια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ? Δευτέρα 6 Οκτωβρίου

Το Σχολείο μας συμμετείχε στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι»,  με ποικίλες δραστηριότητες αθλητικού αλλά και παιδαγωγικού περιεχομένου. 

                        

Οι αθλητικές δραστηριότητες υλοποιήθηκαν ανά ηλικιακή ομάδα και περιλάμβαναν ομαδικά αθλήματα, παιχνίδια και αγώνες στίβου. Οι μαθητές γνώρισαν τα παραολυμπιακά αγωνίσματα  και έγινε αναφορά σε διάσημες προσωπικότητες με ξεχωριστά ταλέντα (π.χ. Μπετόβεν, Όμηρος και ο μυθικός Ήφαιστος). 

                                          

Μετά τις αθλητικές δραστηριότητες οι μαθητές,παρακολούθησαν ταινία με σχετικό θέμα και πραγματοποίησαν ποικίλες δραστηριότητες  παιδαγωγικού και εικαστικού περιεχομένου, απ? όπου και αναδείχθηκαν οι έννοιες της διαφορετικότητας και της αποδοχής της, της ίσης αξίας όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως χρώματος, ικανοτήτων ή μαθησιακού προφίλ. 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις ακόμα και από τους πιο μικρούς μαθητές, ανεξάρτητα του μαθησιακού και γνωστικού τους προφίλ, κάτι που ενθάρρυνε και εμψύχωσε όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς και μας έκανε να σκεφτούμε πως η σημερινή ημέρα πέτυχε το σκοπό της.

 

 

Αρχική Δραστηριότητες Αθλητικές Παγκόσμια ημέρα σχολικού αθλητισμού