“Όνειρα για το Μέλλον” (Εθνικό Πρόγραμμα etwinning)

Tην φετινή χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Καρδαμά, σε εθνικό πρόγραμμα e twinning με τίτλο “Όνειρα για το Μέλλον” και θέμα σχετικό με τα επαγγέλματα και τα κριτήρια επιλογής τους. Τα οφέλη ήταν πολλαπλά για τους μαθητές μας. Πιο συγκεκριμένα 

  • Οι μαθητές και των δύο σχολείων εργάστηκαν τόσο μέσα στην τάξη όσο και στο εργαστήρι υπολογιστών, συνεργάστηκαν σε ομάδες, ερεύνησαν και κατέγραψαν πληροφορίες σχετικά με τα επαγγέλματα, τις δεξιότητες και τις ικανότητες που απαιτούνται αλλά και τα κριτήρια επιλογής των διαφόρων επαγγελμάτων.
  • Ενίσχυσαν τις επικοινωνιακές και ψηφιακές τους δεξιότητες,
  • Εξοικειώθηκαν με την συνεργατική πλατφόρμα Twinspace και κέρδισαν μια εμειρία ιδιαίτερη χρήσιμη για το μέλλον τους .

Να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που σχεδίασαν και υλοποίησαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα (Δημητρακοπούλου Μαρία, Πυλαρινού Ελένη, Καραγιάννη Αικατερίνη, Θεοδωρακόπουλο Θεόδωρο, Νάσσου Ισμήνη), καθώς και τις εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Καρδαμά (Κουρτίδου Συμέλα και Σταθοπούλου Μαρία) για την συνεργασία και την βοήθεια τους.

Να ευχαριστήσουμε επίσης τον Διευθυντή του σχολείου μας και μέλος της Ομάδας Δράσης για τα Εθνικά και  Ευρωπαϊκά προγράμματα για την στήριξη και την ενθάρρυνση του σε όλη την πορεία του προγράμματος.

Ευχόμαστε στα παιδιά μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα “Όνειρα τους για το Μέλλον” και να έχουν επιτυχίες και καλή πρόοδο στην ζωή τους.

Συνοπτική Παρουσίαση του Προγράμματος (video)

Πιο αναλυτικά μερικές από τις κύριες δραστηριότητες του Προγράμματος που πραγματοποιήθηκαν από τους μαθητές και των δύο σχολείων.

  • Ο “Κρυμμένος Θησαυρός των Επαγγελμάτων” (1η On line συνάντηση)

Περισσότερες πληροφορίες για την συγκεκριμένη δραστηριότητα θα βρείτε σε προηγούμενη δημοσίευση εδώ

  • When I grow up I want to be …

Οι μαθητές μοιράστηκαν τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες , ενισχύοντας το λεξιλόγιο τους στα αγγλικά, αλλά και βλέποντας ποια είναι τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα ανάμεσα στους συνομίληκούς τους.

  • Δημοσιογράφος για μια μέρα

Οι μαθητές αφού πήραν συνεντεύξεις από διαφορετικούς επαγγελματίες, συνέγραψαν άρθρα σχετικά με τα επαγγέλματα αυτά. Μπορείτε να διαβάσετε τα άρθρα τους στο ακόλουθο padlet.

  • Job profiles and advertisements

Επίσης εκμεταλλεύτηκαν τις γνώσεις και το σχετικό  λεξιλόγιο για τα επαγγέλματα από το μάθημα των Αγγλικών και δημιούργησαν Προφίλ επαγγελμάτων αλλά και Αγγελίες για διάφορες δουλειές στα αγγλικά.

  • Το κλειδί της Επιτυχίας
    Οι μαθητές μας ρωτήθηκαν ποιό είναι το κλειδί της επιτυχίας σε όλα τα επαγγέλματα και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους στα ελληνικά και τα αγγλικά

  • Ερωτηματολόγιο Αξιολόγησης του Προγράμματος
This entry was posted in Ανακοινώσεις, Προγράμματα and tagged . Bookmark the permalink.