Άνοιγμα του σχολείου, Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 (Ενημέρωση-Οδηγίες)

Δευτέρα 1 Ιουνίου,Εκπαιδευτικοί και μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης επιστρέφουμε πάλι στο σχολείο.Όλο αυτό το διάστημα υπήρχε η επαφή και επικοινωνία μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.. Με το άνοιγμα των σχολείων με μεγάλη χαρά θα βρεθούμε ξανά όλοι μαζί.
Όμως επιτακτική είναι η ανάγκη να παραμείνουμε υγιείς Για να γίνει αυτό είναι απαραίτητο  να παρθούν  κάποια μέτρα προστασίας. Το σχολείο έχει πάρει όλα τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες  και τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ.
Οι μαθητές και οι γονείς θα πρέπει να προσέξουν τις οδηγίες και τους κανόνες υγιεινής. Τα παιδιά πρέπει να μην έχουν κανένα σύμπτωμα κρυολογήματος, πυρετού, αδιαθεσίας ή λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος. Διαφορετικά, η εμφάνιση έστω και ενός από τα συμπτώματα αυτά θα ενεργοποιεί το πρωτόκολλο ενεργειών βάση οδηγιών του ΕΟΔΥ για επιστροφή και παραμονή των παιδιών στο σπίτι. Η επιστροφή τους στο σχολείο θα γίνεται μόνο με ιατρική γνωμάτευση.
 Η προσέλευση των γονέων στο χώρο του σχολείου θα επιτρέπεται μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις και καλό είναι να φορούν μάσκα και να υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία με ραντεβού για να έρθουν στο σχολείο.

Είναι σεβαστή η απόφαση κάποιων μαθητών και των οικογενειών τους να μην έρθουν στο σχολείο διότι σε κάθε οικογένεια μπορεί να συντρέχουν σοβαροί λόγοι που δεν γνωρίζουμε και οφείλουμε να σεβαστού­με, εμποδίζοντας οποιαδήποτε κριτική ή τοποθέτηση που στιγματίζει.

Οι απουσίες των μαθητών/τριών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μετά την επαναλειτουργία, την 01.06.2020, των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων και των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον ο γονέας ή κηδεμόνας τους , υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση ότι ο/η μαθητής/τρια, ή κάποιος από την οικογένεια, ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση απόCOVID-19.

Μέτρα προφύλαξης των παιδιών

1.: Δε θα πρέπει να έρχεστε ο ένας κοντά στον άλλο. Αν πρόκειται να βήξετε ή να φταρνιστείτε, απομακρυνθείτε από τους άλλους συμμαθητές σας και καλύψτε το στόμα σας και τη μύτη σας με τον αγκώνα όχι με την παλάμη σας.

2. Θα πρέπει να πλένετε συχνά και σωστά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι ή να τα καθαρίζετε με απολυμαντικό διάλυμα. Μη βάζετε ποτέ τα χέρια σας στο στόμα σας, τη μύτη σας και τα μάτια σας.

3.Η χρήση της μάσκας για μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι προαιρετική.

4,Απαγορεύονται στο χώρο του σχολείου παιχνίδια με μπάλα (π.χ. μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ).

ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ

This entry was posted in Δράσεις - Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.