Ταξίδι στο χρόνο με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Παιδία Παίζει»

Μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν  στον  χρόνο και να γνωρίσουν   τα παιχνίδια των παιδιών στην Αρχαία Ελλάδα, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Παιδία Παίζει» που υλοποιήθηκε στο Μουσείο της Ολυμπίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, την Πέμπτη 23 Μαΐου,  οι Γ΄ και Δ΄ τάξεις  του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, όπου περιηγήθηκαν στις αίθουσες και ήρθαν σε επαφή με εκθέματα σχετικά με τα παιχνίδια της αρχαιότητας.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο Μουσείο, σύγχρονες οθόνες με ψηφιακές, διαδραστικές εφαρμογές, παρείχαν  στα παιδιά την δυνατότητα να μάθουν παίζοντας, χρησιμοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία. Οι μαθητές έπαιξαν Τρίλιζα, έφτιαξαν παζλ, δοκίμασαν τις γνώσεις τους και  εμβάθυναν ακόμη περισσότερο στην ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας με τρόπο βιωματικό και διασκεδαστικό.

Στον κήπο του Μουσείου, τα παιδιά γνώρισαν τα παιχνίδια της αρχαιότητας μέσα από τα πιστά αντίγραφα από την μουσειοσκευή του προγράμματος. Με την καθοδήγηση αρχαιολόγου, έμαθαν για τα “αθύρματα”, τα ομαδικά και τα επιτραπέζια παιχνίδια που διασκέδαζαν τους μικρούς Έλληνες εκείνης της εποχής.

Στο τελευταίο μέρος του προγράμματος τα παιδιά όλα μαζί διασκέδασαν παίζοντας διελκυστίνδα .

Μέσα από το βιωματικό αυτό πρόγραμμα, οι μαθητές συνειδητοποίησαν ότι πολλά από τα παιχνίδια που παίζουν σήμερα (όπως κούκλες, αμαξάκια, μπάλες, σβούρες, κούνιες, αγαλματάκια) υπήρχαν και στην Αρχαία Ελλάδα, αποδεικνύοντας πως η διασκέδαση και η χαρά είναι διαχρονικές αξίες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Παιδία Παίζει» αποτέλεσε μια συναρπαστική εμπειρία για τους μαθητές, οι οποίοι ταξίδεψαν στον χρόνο, γνώρισαν την ιστορία και διασκέδασαν με παιχνίδια που διατηρούν την αίγλη τους ακόμα και σήμερα.

 

 

 

 

 

This entry was posted in Προγράμματα. Bookmark the permalink.