Αποφοίτηση ΣΤ’

Την Τρίτη 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την αποφοίτηση της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας. Η διευθύντρια του σχολείου ,κυρία Βασιλική Θωμοπούλου αποχαιρέτησε την ΣΤ’ τάξη με το ακόλουθο μήνυμα.

“Αγαπητοί γονείς και μαθητές       

Ένα μεγάλο ευχαριστώ  στους συναδέλφους που σε κλίμα άψογης συνεργασίας και καλής διάθεσης με μόνο γνώμονα την αγάπη μας για τους μαθητές, δουλέψαμε όλη τη χρονιά. Και με απόλυτη ειλικρίνεια έφτασε η ώρα του απολογισμού επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «Τι κάναμε, τι παραλείψαμε, τι δεν πήγε όπως θέλαμε. Άλλοτε το Σχολείο ήταν η κύρια πηγή γνώσης. Σήμερα οφείλει να οδηγεί τους μαθητές στους δρόμους ανακάλυψης της γνώσης, να καλλιεργεί την κριτική σκέψη, να τους παροτρύνει να ερευνούν. Παράλληλα όμως στοχεύει και στη διαμόρφωση χαρακτήρων. Σήμερα περισσότερο από πότε έχουμε ανάγκη από ανθρώπους και ανθρωπιά. Στόχος μας λοιπόν είναι να διαμορφώσουμε χαρακτήρες που διαπνέονται από κατανόηση, ανθρωπιά και αγάπη. Οι γνώσεις μόνες τους δεν έχουν καμία αξία και όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες ΄΄κάθε επιστήμη χωριζομένη αρετής πανουργία ου σοφία φαίνεται΄΄ Αυτή η μέρα,  είναι πάντα μια ιδιαίτερη μέρα. Συγκινησιακά φορτισμένη. Συναισθήματα ανάμεικτα. Χαρά γιατί η σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της, γιατί βάλαμε και φέτος ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα της γνώσης και τη διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών μας. Αλλά και μεγάλη λύπη, γιατί αποχωριζόμαστε τα παιδιά μας, που έξι χρόνια ήταν μαζί μας, που τα πήραμε από το χεράκι όταν ήρθαν για πρώτη φορά στο Σχολείο και τώρα τα καμαρώνουμε μεγάλα κορίτσια και αγόρια πια. Ξεκινήσαμε μαζί ένα μεγάλο ταξίδι, το ταξιδι της γνώσης και της μάθησης.

Πρέπει να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ – εκ μέρους και όλων των συναδέλφων – στους γονείς, στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, που βρίσκονται εδώ σήμερα και υπήρξαν συμπαραστάτες και υποστηριχτές της δουλειάς μας μέχρι τώρα.Επίσης να τους ευχαριστήσουμε για τα αναμνηστικά δώρα που πρόσφεραν στους μαθητές της ΣΤ’ και ομόρφυναν την σημερινή μέρα.

Αγαπημένα μας παιδιά,

Εμείς οι δάσκαλοί σας, συνειδητοποιούμε το πέρασμα τού  χρόνου από το μεγάλωμά σας!

Κι όλο αυτό το διάστημα, με πραγματική αγάπη και υπομονή σταθήκαμε δίπλα σας για να σας μεταδώσουμε με τον καλύτερο τρόπο το σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες, το ζήλο για την έρευνα και τη γνώση,  την ευαισθησία σε θέματα πολιτισμού και κοινωνικής προσφοράς.
Ξεκινήσαμε μαζί ένα μεγάλο ταξίδι, το ταξιδι της γνώσης και της μάθησης.΄Ένα ταξίδι που δεν τελειώνει εδώ,
Επόμενος σταθμός… Γυμνάσιο!

Και να θυμάστε… Τα ταξίδια  δεν τελειώνουν…

Τώρα, το τρένο του μαθητικού σας ταξιδιού φεύγει  για άλλους προορισμούς, για άλλους σταθμούς. Εμείς μένουμε εδώ… στον πρώτο σας σταθμό το Δημοτικό,  σας καμαρώνουμε και σας ευχόμαστε: 

Τα ταξίδια της γνώσης και της ζωής σας να είναι καλότυχα κι ευλογημένα!

Ευχόμαστε στους αποφοίτους μας ένα υγιές και ασφαλές καλοκαίρι, με την ελπίδα οι αναμνήσεις τους από το Δημοτικό σχολείο να τους συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή!

Καλή πρόοδο και καλό καλοκαίρι…..”

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Εορτές, Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων. Bookmark the permalink.