Βιβλιοπαρουσίαση

Στις 2 Απριλίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου! Ημέρα γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.  Σκοπός της γιορτής η τόνωση της αγάπης για το διάβασμα, η στροφή της προσοχής στα παιδικά βιβλία, η ανάδειξη της σημασίας του βιβλίου στην ανάπτυξη του παιδιού.

 Με την αφορμή αυτή και στο πλαίσιο της προώθησης της φιλαναγνωσίας στα σχολεία, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων και τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, την Παρασκευή 1 Απριλίου υποδέχθηκαν με πολύ μεγάλη χαρά τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων, κύριο Παναγιώτη Δημητρόπουλο με σκοπό την παρουσίαση βιβλίων του στους μαθητές του σχολείου μας.

Παρουσίαση βιβλίων του ανά τάξεις:

Α’ – Β’ τάξη – “Το χρυσαφένιο κουκούτσι”

Γ’ – Δ’ τάξη – ” Ο μπαμπάς μου ο ήρωάς μου”

Ε’ – ΣΤ’ τάξη – ” Φάρος”

Μέσα από τις συναρπαστικές ιστορίες των τριών βιβλίων και μέσα από χαρούμενα διαδραστικά παιχνίδια , τα παιδιά ενίσχυσαν αξίες όπως Ενσυναίσθηση, Διαφορετικότητα, Σεβασμός, Οικογενειακοί Δεσμοί, Συνεργασία, Φιλία, Αγάπη για τη Φύση.

Οι μεγαλύτεροι μαθητές ήρθαν σε επαφή με σπουδαίες προσωπικότητες που άφησαν το αποτύπωμά τους στην ιστορία της ανθρωπότητας, τα επιτεύγματά των οποίων μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για όλους όσοι αναζητούν έναν Φάρο να φωτίζει την πορεία της ζωής τους.

 Ευχαριστούμε πολύ  τον κύριο Παναγιώτη Δημητρόπουλο για την ανταπόκριση στο κάλεσμά μας.

 Κι ας θυμόμαστε πάντα… Τα βιβλία προσφέρουν γνώση και απόλαυση, μεταδίδουν ανθρώπινες αξίες και αρετές, διαμορφώνουν ευαισθητοποιημένους και καλλιεργημένους μελλοντικούς πολίτες!

This entry was posted in Δράσεις - Εκδηλώσεις, Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων. Bookmark the permalink.