Τουρνουά Ανακύκλωσης Μπαταριών.

Τα τελευταία χρόνια τα ακραία καιρικά φαινόμενα, πλημμύρες, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η υπερθέρμανση του πλανήτη, η κλιματική αλλαγή είναι θέματα που αφορούν πλέον την καθημερινότητά μας. Γι’ αυτό διαλέξαμε στα πλαίσια της αξιολόγησης,  να εμπλακούμε με την διαμόρφωση  οικολογικής συνείδησης, αλλάζοντας τις συνήθειες μας και μειώνοντας το οικολογικό μας αποτύπωμα σαν σχολική μονάδα, δημιουργώντας έτσι ένα αειφόρο σχολείο που αντιστέκεται σε όλα αυτά. Για να κάνουμε το περιβάλλον μας καλύτερο μία από τις δράσεις είναι η  ανακύκλωση μπαταριών.

Αποφασίσαμε ότι θα πάρουμε μέρος στο  Μεγάλο Σχολικό Τουρνουά Ανακύκλωσης Μπαταριών!!! Το τουρνουά είναι μια πρωτοβουλία της ΑΦΗΣ,  μια δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών απέναντι στην ανακύκλωση μπαταριών. Στόχο έχει τη συστηματική επιμόρφωση των παιδιών με διαδραστικό τρόπο, ώστε να τα καθοδηγήσει στην ευσυνείδητη συλλογή χρησιμοποιημένων μπαταριών στους κάδους ΑΦΗΣ.
Στη δράση αυτή μπορεί να συμμετέχει όλη η οικογένεια, συγκεντρώνοντας σε ειδικό σημείο στο σπίτι όλες τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες, προτού αυτές καταλήξουν στον Κάδο ΑΦΗΣ του σχολείου μας. Ξεκινάμε, λοιπόν, και μαζεύουμε άδειες μπαταρίες, τις φέρνουμε στο Σχολείο και τις ρίχνουμε στον ειδικό κάδο ΑΦΗΣ, που θα υπάρχει στην είσοδο του σχολείου μας. ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΕΠΑΘΛΑ!!!  Περισσότερα για το πρόγραμμα στο ακόλουθο βίντεο!
This entry was posted in Ανακοινώσεις, Διαγωνισμοί, Δράσεις - Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.