22ο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους

Στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ για Παιδιά και Νέους διοργανώθηκαν στο σχολείο μας διάφορες δραστηριότητες. Έτσι εκτός του ότι τα παιδιά επισκέφτηκαν τον κινηματογράφο της πόλης προκειμένου να παρακολουθήσουν ταινίες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, με δημιουργούς από διαφορετικές χώρες και θέματα που ταιριάζουν και ενδιαφέρουν τα παιδιά κάθε τάξης,στο χώρο του σχολείου μας φιλοξενήθηκαν και οι παρακάτω δραστηριότητες:

 

α) Δημιουργία ταινίας κινουμένων σχεδίων (Animation)

 

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των δράσεων 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας η δράση Animation Box. Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των μαθητών της Α΄ τάξης, υπό την καθοδήγηση δύο γραφιστριών του Τμήματος Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μικροί μαθητές ζωγράφισαν στο χαρτί και κατασκεύασαν με πλαστελίνη φιγούρες, τις οποίες με τη βοήθεια του Animation Βοx μετέτρεψαν σε μικρές ιστορίες με τη μορφή κινουμένων σχεδίων (animation).

 

 

β) Παρουσίαση Βιβλίου 

 

 

Στο σχολείο μας φιλοξενήθηκε ο συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος , ο οποίος παρουσίασε στους μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας το βιβλίο του “Ο Ζωγράφος με τις Τρεις Πατρίδες “. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση ανάμεσα στους μαθητές και τον συγγραφέα  πανω σε θέματα που πραγματεύεται  το βιβλίο.                 

 

 

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Δράσεις - Εκδηλώσεις, Πολιτιστικές δραστηριότητες. Bookmark the permalink.